V/H RESTAURATIEATELIER OUDEDELFT
In samenwerking met het RCE werd materiaal technisch en kunsthistorisch onderzoek gedaan naar deze bijzondere lijst.
Ik werk al vele jaren (sinds 2010) voor de Rijksdienst Cultureel erfgoed RCE, zowel freelance als drie jaar in tijdelijk vaste dienst eerst in Rijswijk en nu in de ateliers van het CCNL.
Zoals het vergulden van deze twee prachtige Marot kroonluchters ooit gemaakt voor de Treve zaal in het Binnenhof.
Een lamp voor de American Lunchroom in Amsterdam 1925
Kinderportret met zwarte bediende geschilderd door F. Haagen, 1686
De kwabstijl is een decoratieve stijl, vooral toegepast in West-Europa in de eerste helft van de zeventiende eeuw, met name in Nederland. Het wordt ook wel dolfijnenstijl, oorschelpstijl genoemd.
De kwabstijl bestaat uit organische vormen, soms asymmetrisch, gelijkend op de binnenkant van een schelp of menselijk oor, vermengd met fantastische motieven als zeewezens of maskers, die geleidelijk overgaan in de achtergrond. De zachte en vloeiende vormen maken een gesmolten indruk. De stijl werd op verschillende soorten gebruiksvoorwerpen en sculpturen werd toegepast, op lijsten voor schilderijen, meubels, grafzerken en zilverwerk.
17de eeuwse Kwablijst van meester Derck Daniëls (1632–1710),
‘De Stadsraad of Magistraat van Deventer’ , is in 1667 door Gerard ter Borch gemaakt. De Deventer beeldsnijder Derck Daniëls (1632-1710) maakte de rijk versierde en vergulde lijst. Hierop symbolen van een rechtvaardig stadsbestuur dat voor vrede en veiligheid zorgt. De hoorns van overvloed geven de bloei van de handel, kunsten en wetenschap weer, die door deze magistraat worden bevorderd. 238 x 294 cm.
Voor twee zussen maakte ik een kopie van het schilderij van hun vader Friso op 4 jarige leeftijd geschilderd door Jan van Herwijnen in 1922
Zwaar overschilderd en beschadigd kwam dit doek in mijn atelier.